Kuidas valida ideaalne lõpetamise outfit vastavalt oma kehatüübile

Palju õnne, tulevane lõpetaja! Sa said sellega hakkama! On aeg tähistada rasket tööd ja hiliste öötundideni kestvaid õppeseansse. Ja mis võiks olla parem viis tähistamiseks, kui täiuslik lõpetamise outfit, milles tunned end tähtsal päeval enesekindla ja ilusana? Küll aga on tõsi ka see, et sellise riietuse leidmine pole sugugi lihtne. 

Valikud on lõputud ja selle kõige ideaalsema valiku kasuks on seetõttu ka ilmselt keeruline otsustada. Aga ära heida meelt! Kõige jalustrabavama väljanägemise saladuseks on oma kehatüübi ja unikaalsete eripärade omaksvõtmine ja armastamine! Unusta erinevad trendid ja tähista kõiki oma kumerusi, jooni ja nurki silmipimestavalt kauni lõpetamise riietusega, mis rõhutab sinu parimaid omadusi!

Alustuseks on vaja kindlaks teha oma kehatüüp (juhul, kui sa seda juba ei tea). Oma kehatüübi määramiseks on vaja läbida järgmised sammud. Kõigepealt hangi mõõdulint. Seejärel:


  • mõõda oma õlad. Seisa sirgelt, käed lõdvestunult külgedel ja mõõda kaugus ühe õla tipust teise õla tipuni. 

  • mõõda oma rindkere. Pane mõõdulint ümber oma rindkere kõige täidlasema osa. Veendu, et mõõdulint oleks sirgelt, kuid mitte pingul. 

  • mõõda oma talje. Leia mõõtmiseks oma vöökoha kõige kitsam koht, mis on tavaliselt naba kohal, rinnakorvi all. Jälgi, et mõõdulint oleks sirgelt, kuid mitte pingul. 

  • mõõda oma puusad. Seisa jalad koos ja pane mõõdulint ümber puusade kõige laiema osa. 



Nüüd, kus sul on kõik mõõdud olemas, vaata neid tervikuna ja võrdle mõõtude vastavust teada-tuntud kujunditega paigutades end ühte neist gruppgidest: liivakell, õun, pirn, ristkülik ja sportlik. Ja voila! Olemegi saanud teada sinu kehatüübi.

Pea meeles, et ideaalset kehatüüpi ei ole olemas ja olenemata sellest, millisesse gruppi kuulud, on võimalik ennast õigesti riietades väga kauniks muuta - ja muidugi vastupidi ka! ;)

Eesmärk on rõhutada sinu kehatüübi positiivseid omadusi, leides samal ajal riietuse, milles tunned end enesekindlalt ja hästi.


Liivakell

Liivakella kehatüübi riietamise alustalaks on kurvide omaksvõtmine ja vööosa rõhutamine. Otsi kleite, millel on sissevōetud pihaosa vōi millel on kehasse töödeldud ülemine osa, rõhutamaks sinu liivakella kuju. Selleks, et liivakella veelgi enam esile tuua, vali v-kaeluse või sügava ümmarguse kaelusega kleit, mis rõhutaks dekolteed. Väldi kleite millel on kõrge kaelus või laiad õlapaelad, sest need võivad teha sinu õlad visuaalselt laiemaks kui nad tegelikult on. Vali mustrid ja lisad seeläbi oma outfitile sügavust. Otsi julgeid, erksate värvide või geomeetriliste kujunditega mustreid, mis tooksid sinu kurvidele veelgi enam tähelepanu. 

Õun

Kõige ideaalsem viis õunakujulise kehatüübi riietamiseks on luua talle vöökoht. Kauni silueti loomiseks vali kleidid, mis on sissevõetud pihaosaga. Väga head valikud õunakujulise kehatüübiga naistele on näiteks A-lõikelised kleidid, hõlmikkleidid aga ka vööga kleidid. Kui sul on ilusad jalad, siis näita neid, valides midi pikkusega kleidi või seeliku. See toob tähelepanu vööosalt jalgadele ja loob visuaalselt enam tasakaalu erinevate kehaproportsioonide vahel. Väldi materjale, mis hoiavad väga kehaligi (trikotaaž, elastsed kangad), sest need võivad keha keskosa veelgi enam esile tuua. Selle asemel vali lendlevad kangad nagu šifoon, siid või puuvill, mis jääks sinu kurvidelt kaunilt langema. V-kaelus ja sügav ümmargune kaelus pikendavad visuaalselt keha keskosa ja toovad enam tähelepanu dekolteele, mis omakorda võtab ära tähelepanu vöökohalt ja on seega sinu kehatüübi jaoks hea valik. Väldi kõrge kaelusega kleite ja toppe, mis võivad vöökohale veelgi enam volüümi lisada. 


Pirn

Kui sul on pirnikujuline keha, vali selline riietus, mis tõmbaks tähelepanu sinu ülakehale. Näiteks õlapaelteta kleit või avatud õlaosadega kleit toob tähelepanu sinu õlgadele ja ülakehale. Kui otsid kleiti, mis oleks veidi pidulikum, on sinu puhul heaks valikuks näiteks sellise lõikega kleidid, mille seelikuosa algab päris rinna alt. See pikendab visuaalselt pihaosa ja loob seeläbi proportsioonidesse enam tasakaalu. Stiilseks lõpetamise outfiti valikuks sinu kehatüübile on ka pükstükk, mis on sissevõetud pihaosa või vööga. Šikiks lõpetamise outfitiks sobita pükstükk kontskingade ja silmapaistvate ehetega. 


Sportlik

Sinu õlad ja rinnakorv on laiemad kui puusad, seega on sportliku kehatüübi puhul vaja riietusega tasakaalu luua. Otsi A-lõikelise või täidlase seelikuosaga kleite. See aitab tuua tähelepanu eemale õlgadelt ja loob liivakella silueti. Vali v-kaelusega kleidid ja pluusid. See aitab luua illusiooni kitsamast ülakehast ja pikendab visuaalselt kaela, mis tagab omakorda rohkem proportsioonis väljanägemise. Vali kleidid, millel on kehasse töödeldud ülemine osa ja täidlane seelikuosa, mis algab juba rinna alt, et luua tasakaalu. Visuaalset tasakaalu aitab luua ka erinevate detailide lisamine outfiti alumisesse osasse. Vali kleidid, mille seelikuosal on volangid, kivikesed või muud kaunistused. Selline seelikuosa tõmbab tähelepanu endale ja lisab puusadele volüümi. 


Ristkülik

Ristkülikukujulise kehatüübi edukaks riietamiseks on vaja luua illusioon kurvidest. Selle saavutamiseks on vaja valida outfit, mis on pihaosast sissevõetud. Selleks vali näiteks kõrgema pihaosaga seelik või defineeritud pihaosa ja/või vööga kleit. Erinevate tekstuuride lisamine võib muuta outfiti visuaalselt huvitavamaks ja luua illusiooni kurvidest. Vali näiteks pits või kleidid volangide/voltidega. Teine variant loomaks illusiooni kurvidest on mängida erinevate värvide ja mustritega. Vali kleit, millel on lõikeliselt palju liikuvust või vali julged, erksad värvid, mis tõmbavad tähelepanu. 

Nüüd, kus tead oma kehatüüpi ja sul on parem arusaam oma kehatüübile sobiva lõpetamise outfiti valimisest võid enesekindlalt lõpetamisele vastu minna ja end sellel tähtsal päeval tõeliselt hästi tunda!

Pea meeles, et ideaalse outfiti leidmiseks tuleb tunda rõõmu oma kehatüübi üle. Nii saad kandmiseks valida midagi sellist, milles tunned end mugavalt ja enesekindlalt. Olenemate sellest, kas oled õuna, pirni, sportlikuma, ristküliku või liivakella kehatüübi esindaja, on ideaalne outfit sinu jaoks olemas! ;)

Esikaane pilt: Freepik

Kristiine Saat