Naiste kehatüübid ja riietumine vastavalt oma kehatüübile

Image by pikisuperstar on Freepik

Kõik me ilmselt oleme kuulnud ütlust, et trendid tulevad ja lähevad aga isiklik stiil on igavene. Küll aga võib oma kehatüübile sobivate ja hästi istuvate riiete leidmine osutuda vahel tõeliseks väljakutseks. Lihtne on vaimustuda ilusatest värvidest, silmatorkavatest mustritest või hoopis unikaalsest disainist mõistmata, et selline värv, muster või disain ei pruugi sobituda üldse sinu kehatüübiga.

Just sellepärast otsustasime kirja panna ka iga kehatüübi eripärad, et siis oma kehatüübi kõige paremad omadused enda kasuks tööle panna. Millised on siis enamlevinud naiste kehatüübid?

Enamlevinud naiste kehatüübid

Enne veel, kui sukeldute sügavale oma järgmistesse katsetesse end kaunilt riietada, oleks mõistlik vaadata 5 kõige levinumat kehatüüpi, et saada paremini aru iga kehatüübi eripäradest.

  • Õuna kehatüüp - ovaalne või ümar kuju

  • Pirni kehatüüp - kolmnurga kuju

  • Ristkülikukujuline kehatüüp – sirge kuju

  • Sportlik kehatüüp - ümberpööratud kolmnurk

  • Liivakella kehatüüp - üsna iseenesestmõistetav

Kuidas vastavalt oma kehatüübile riietuda?

Õuna kehatüüp

Tuntud ka kui ümmargune või ovaalne kehakuju, on õuna kehatüüp üldiselt hästi proportsionaalne ja õlad on laiemad kui puusad. Tõsi - sul ei pruugi olla kindlat vöökohta, kuid mõne stiilinipi abil on end võimalik siiski väga kaunilt riietada. Kuna sul on ülaosas juba piisavalt volüümi, too rohkem tähelepanu oma säärtele. Selleks kanna hõlmikkleite, boyfriend-stiilis nööpidega särke, lendlevaid tuunikaid, ülikõrge vöökohaga siluette ja vöökohta rõhutavaid vöösid. Ära unusta ka v-kaelusega ülakeha rõivaid.

Pirni kehatüüp

Tuntud ka kui lusika- või kolmnurgakujuline kehatüüp, on pirnikujulised kehatüübid tavaliselt kaunilt kurvikad veidi laiemate puusade ja reitega ning kitsama õla ja väiksema rinnaga. Tasakaalu loomiseks vali lopsaka seelikuosaga kleidid või kaunistatud kaelused, et juhtida tähelepanu puusadelt eemale ja rõhutada ülakeha. Avatud seljaosa, suured puhvis varrukad ja vööga komplektid sobivad ideaalselt!

Ristküliku kehatüüp

Ristkülikukujuline kehakuju, mida nimetatakse ka sirgeks kehatüübiks, on ilma kurvideta. Selle kehatüübi puhul on õlgade ja puusade laius enamvähem sama. Kuna sinu vöökoht ei ole hästi defineeritud, saab riietumisel mängida erineva lõikega pükste, volüümi lisavate vollide ja värvikirevate mustritega.

Sportlik kehatüüp

Sportlikku kehatüüpi, mida tuntakse ka ümberpööratud kolmnurgana, on õnnistatud kujuga, mis on ülevalt laiem ja alt pisut kitsam. Seega, kui tahad end kaunistada kõige sobivamate riietega, pole sul vaja teha muud, kui tasakaalustada oma laiemad õlad, juhtides tähelepanu oma alakehale. Vali volüümi lisavate vollide, volangide või julgete mustritega alakeha rõivad ja ülakehale vali kitsad ja/või sügavad kaelused, et vältida ülakehale volüümi lisamist. 

Liivakella kehatüüp

Liivakella kehakuju, mida iseloomustavad kumerad proportsioonid ja selgelt eristatav vöökoht, jätab katsetamiseks palju ruumi. Rinna- ja puusaümbermõõt on peaaegu identsed, seega pole vaja teha muud, kui oma taljet ja kumerusi veelgi enam rõhutada. Vali erinevad hõlmikkleidid, pükstükid, mantlid ja liibuvad siluetid, mille vöökoht on rõhutatud.

Nüüd, kui sul on päris hea ettekujutus sellest, kuidas ennast vastavalt oma kehatüübile riietada, ära unusta, et sinu riietus võiks alati väljendada sinu isiklikku erilist stiili ja esindada uhkuse ning enesekindlusega seda, kes oled! Seetõttu vali kindlasti detailid, mis peegeldavad sinu kaunist ainulaadset isikupära ja panevad sind hästi ja mugavalt tundma.

Kristiine Saat