Mis on jätkusuutlik ehk eetiline mood ja peamised suunad, mille poolest Sincerely Yours jätkusuutlik on?

Foto: Matthias Ripp

Foto: Matthias Ripp

Teretulemast meie esimest blogipostitust lugema!

Sincerely Yours’il on suur rõõm olla üks neist moebrändidest, mis on keskendunud rõivaste keskkonnasõbralikumale tootmisele.

Kuid ... võib tekkida küsimus, mis täpsemalt on jätkusuutlik ehk eetiline mood?

Rääkides või lugedes moetööstusest ja sellest, kuhu see suundub, näeme üha sagedamini mõistet jätkusuutlik mood. Jätkusuutlik mood pole uus trend, vaid uus tööstuse norm. Mõiste täpse tähenduse osas on siiski veel üsna palju segadust. Moetööstuses, nagu ka igas teises tööstusharus, võib jätkusuutlikkus olla sageli seotud ainult keskkonnaaspektidega, kuid tegelikkuses on see palju enamat. Jätkusuutlikkus moetööstuses põhineb tegelikult kolmel sambal:

 
aspekt1.jpg
 

 See tähendab, et jätkusuutlikult toodetud mood aitab meie planeedi heaolule kaasa järgmiste aspektide kaudu: keskkonnasõbralike materjalide kasutamine ja jäätmete vähendamine kogu tarneahelas (keskkondlik aspekt), tootmisprotsessis osalevate töötajate õiguste tagamine (sotsiaalne aspekt) ja kvaliteetsete toodete pakkumine, mis vastavad turu vajadustele ja nõudmistele ning mida turustatakse õiglaselt (majanduslik aspekt).

Jätkusuutlikkus moetööstuses võtab arvesse kõiki toote elutsükli etappe.

Sincerely Yours ja jätkusuutlikkus 

Nüüd... ära saa meist valesti aru... me ei ütle, et oleme 100% jätkusuutlik bränd ja et teeme seda ideaalselt! Tegelikkuses saab üha selgemaks, et mis puudutab jätkusuutlikku tootmist ja eluviise, siis pole olemas täiuslikkust. Olenemata sellest investeerime pidevalt oma aega, ressursse ja teadmisi parimate võimalike keskkonnasõbralike valikute ja materjalide pakkumiseks.

 

Tänase seisuga võime uhkusega öelda, et:

1. Meie kollektsioonid on disainitud ja valmistatud algusest lõpuni Eestis ja inimeste poolt, kes armastavad seda, mida nad teevad

2. Kollektsioonid sisaldavad mõningaid kõige keskkonnasõbralikumad sertifitseeritud kangaid, mis täna saadaval ja mis hangitud erinevatest riikidest üle kogu maailma

3. Meie tootmine põhineb nõudlusel. See tähendab, et meil on igal ajahetkel laos väga piiratud kogus rõivaid. See võimaldab meil toota ainult nii palju kui vaja.



Milline on sinu arusaam jätkusuutlikust moest ja selle tähendusest?
Jaga meiega oma mõtteid!