Kuidas leida oma isiklik stiil

Ilmselt oled kuulnud sadu kordi ütlust: mood muutub, kuid stiil on igavene. Tõsi on see, et oma isikliku stiili leidmine on üks kõige olulisemaid samme sinu jätkusuutliku tarbimise teekonnal.

Praegusel ajal, mil ületarbimisest räägitakse rohkem kui kunagi varem, on oluline ehitada üles garderoob, mis võimaldaks luua samadest rõivastest võimalikult palju erinevaid outfitte. Sinu stiil on ennekõike just see, kuidas ja milliste rōivastega otsustad ennast vâljendada - ilma sõnagi ütlemata.

Järgnevalt toome teieni mõned parimad nipid, mis aitavad sul leida isiklikku stiili ja vähendada riietumisele kuluvat aega.

Vaata üle oma garderoobis olevad riided, et avastada sarnaseid/korduvaid temaatikaid

Meil kõigil on need superlemmikud, mis leiavad koha meie garderoobis olenemata aastaajast. Otsi oma garderoobist rõivad, milles tunned ennast mugavalt ning mis tõstavad su tuju ja märkad suure tõenäosusega leitud asjade seas korduvaid mustreid. Milliseid riideid kannad kõige enam? Mis on neil asjadel ühist? Võib-olla kannad kõige enam neutraalseid toone ja minimalistlikku stiili nagu näiteks meie Essential t-särk. Või armastad hoopis kordumatut ja eristuvat disaini nagu näiteks 365 vööga kleit.

Otsi inspiratsiooni

Internet on moeinspiratsiooni täis - olgu siis kuulsustelt, suunamudijatelt või teistelt moeentusiastidelt. Leia ülesse need, kelle stiil kõnetab sind kõige enam. Loo üks kaust ja koonda sinna pildid kõikidest nendest outfittidest, mis sotsiaalmeedias su pilku püüavad. Või kirjuta ülesse märksõnad nendest, mis tänaval või mujal silma torkavad. Rohkelt igapäevast inspiratsiooni leiab ka digitaalsetest ajakirjadest nagu www.whowhatwear.co.uk, www.instyle.com ja stylecaster.com.

Vali välja look´id, mis sobituvad kõige paremini sinu elustiiliga

Kui sa oled näiteks fitness-entusiast, kes veedab päevas mitmeid tunde trenni tehes või oma lemmikus vabaajakomplektis aega veetes, siis ei pruugi minikleidid ja kõrged kontsad (mis siis, et hästi ilusad) sinu jaoks kõige parem valik olla. Võib-olla sisaldab sinu elustiil hoopis rohkelt kohtumisi, ametlikke üritusi ja lugematuid tunde kontoris? Sellisel juhul on soliidsem ja veidi ametlikum stiil just sulle. Sinu isiklik stiil peaks peegeldama sinu isiksust, kuid sobituma samal ajal ka sinu elustiiliga.

Loo oma kapselgarderoob

Nüüd, kus sul on juba päris hea arusaam sellest, mis tüüpi riided sulle kõige enam meeldivad, hakka täitma nö. tühimikke (ehk mis on puudu) oma garderoobis. Eesmärgiks ei ole mitte ainult luua rohkelt aegumatu stiiliga outfitte, vaid luua just selliseid outfitte, mida oleks võimalik ka omavahel hõlpsasti kombineerida.

Loo virtuaalne päevik

Isikliku stiili paika panemine on oluline eelkõige seetõttu, et see teeb su elu lihtsamaks. Võimalik, et sul on juba mitmeid ideid, kuidas oma garderoobi kõige lemmikumaid stiliseerida, kuid eksperimenteerimiseks on alati ruumi. Proovi kombineerida oma lemmikuid uute ostudega, et luua iga rõivaesemega nii palju erinevaid look’e kui võimalik. Tee nendest pilti ja lisa oma virtuaalsesse päevikusse. Seda tehes vähendad oluliselt otsustusaega, mis tavaliselt riiete valikule kulub.

Nüüd, kus sul on kõik näpunäited selleks, et leida oma isiklik stiil, on aeg panna oma uued teadmised proovile. Ja juhuks kui otsid tõeliselt klassikalisi ja kvaliteetseid uusi rõivaid, millega täita oma garderoobis tühimikke ja viia oma isiklik stiil uuele tasandile, külasta meie poodi ja avasta jätkusuutlikke kollektsioone.

Kristiine Saat