Sügistalvised trendid 2022

Disainerid ja tänavastiili asjatundjad on tulnud kokku ka sellel hooajal, et luua midagi päris uut ja nihutada olemasolevaid piire. Nagu Miuccia Prada ơn öelnud:’'Sa tahad jälle elada. Saada inspireeritud. Õppida teiste inimeste elust’'. Niisiis, mis oleks parem viis tähistada naasmist normaalse elurütmi juurde (mida me kõik varem iseenesest mõistetavalt võtsime) kui kaunistada end hooajale vastavate säravate disainidega? Üks selle sügistalvise hooaja suurimaid trende on rõivad, milles tunneme end õnnelikult ja enesekindlalt. Juurde on miksitud ka veidi nostalgiat - 1990. ja 2000. aastate stiili elemente.


Alates sügisesest kuumast purpurpunasest, tavalisest punasest ja kuninglikest lilladest toonidest kuni bohostiili ja litriteni, on selle sügistalvise hooaja trendid seinast-seina. Järgnevalt toome teieni neist olulisemad, millel silm peal hoida ;)


Suurimad sügistalvised trendid 2022


Bomber jakid

Alates minimalistlikest üleni mustadest bomber jakkidest kuni satiinist ja seemisnahast jakkideni - bomber jakid on tulnud taas, et jääda! Ja kusjuures seekord reeglid puuduvad. Võid selles rokkida teel joogatundi, kanda seda nädalavahetuse brunch’il sõpradega või õhtusel väljaminekul. 

Elie Saab / www.vogue.co.uk/

Litrid

Erinevad variatsioonid mittepidulike litrite kasutamisest on AW22 hooaja üks levinumaid trende, mida moelavadel näha võib. Alates litritega kaunistatud puffer jopedest ja ülepõlve saabastest kuni läikivate maksimantlite ja loomulikult kottide ja kleitideni - sellel hooajal võib olla valmis igal pool lisaannust sära nägema. 

Dries Van Noten/ www.vogue.co.uk/

Loomamustrid

Imeline ussimuster on tagasi - ja seekord mitte üksi. Klassikalisest leopardi ja gepardi mustrist kuni sebra ja ussimustrini - võid olla kindel, et kohtad moeteadlike hulgas neid, kes pealaest-jalatallani loomamustrisse riietunud või siis hoopis neid, kes abstraktselt lähenenud ja oma muidu tavalisele outfit’ile veidikese loomamustri lisamisega särtsu andnud. 

 Proenza Schouler / www.vogue.co.uk/

Korsetid

Keegi pole kunagi armastanud korsette rohkem kui GenZ põlvkond (noored, kes sündinud vahemikus 1997-2012). Selles võib süüdistada ilmselt Y2K naasmist (2000. aastate stiilist inspireeritud mood) või hoopis rohketest Bridgertoni seriaalist inspireeritud kitsa vöökoha look'idest, mis TikToki üle ujutasid. Üks on aga kindel - tänu nostalgilistele AW22 trendidele näeme sellel talvel korsetiga pihaosa tavalisest rohkem. 

Carolina Herrera/ www.vogue.co.uk

Keerulised ja rohkete detailidega kudumid

Tõsi, kudumid pole sugugi midagi uut. Aga kanda pealaest-jalatallani kootud outfit’i - vot see on alles täiuslikkus! Alates kaheosalistest villastest seelikukomplektidest kuni mustriga kardiganide, kihiti koos kantavate valgete ja kreemjate kudumite ja muidugi Fair Isle (mitmevärvilised, mustriga) stiilis kampsuniteni. AW22 trendid sunnivad teid mähkima end ülimugavatesse materjalidesse.

Rejina Pyo / www.vogue.co.uk

Kõik, mis maksi

Mäletate, kuidas mikro-miniseelikud kõik moelavad 2021. aastal üle võtsid? Nüüd on tulnud makside kord vägesid juhatada! Pastelsetest maksi- ja hommikumantlitest kuni päevaseks kandmiseks sobivate põrandaid pühkivate seelikuteni (erinevatest kangastest) - AW22 trendid on mõeldud visuaalse statement’i tegemiseks.

Acne Studios / www.vogue.co.uk

Matrix’ist inspireeritud nahk

Nahast mini, midi ja maksikleidid on üks suurimaid AW22 hooaja trende. Aga näiteks ka nahast narmad, mis lisavad liibuvatele metallikdetailide ja asümmeetrilise futuristliku siluetiga õlapaelteta kleitidele liikuvust - leidub midagi igale maitsele.  

Kristiine Saat